Politiker för medborgare bakom ljuset

Politiker vill föra medborgarna bakom ljuset. De ger falsk information om att kommunikation mellan svenskar inte övervakas av den USA-rapporterande underrättelsetjänsten FRA. Genom att säga att kommunikationen inom Sveriges gränser inte övervakas hoppas politiker på att svenskarna inte är mer pålästa än att de inte vet om hur kommunikation på internet färdas. Ett helt vanligt mejl från en dator i Sverige till en annan dator i Sverige går inte raka vägen mellan dessa datorer utan måste först passera en del servrar, vilka beror på vilken mejltjänst de båda parterna använder sig av men garanterat är att inte alla av dessa finns i Sverige (om ens någon).

Att politiker baserar sin argumentation om att svenskar inte behöver vara oroliga för att bli övervakade av FRA på att svenskarna inte är pålästa känns ruttet. Den andra enda möjliga orsaken kan vara att politikern själv är fruktansvärt dåligt påläst och det bevisar ju i sådana fall att vi måste få in kompetenta politiker som vet om hur tekniken som de lagstiftar kring fungerar. Oavsett är detta grymt fel och jag förstår inte hur en hel del medborgare kan låta sig bli behandlade på detta sätt.

Vi måste visa att vi inte är naiva medborgare utan förmåga att tänka kritiskt, utan faktiskt tänkande varelser som kan ställa makthavare till svars! Piratpartiets politiker jobbar stenhårt för att ställa de sittande politikerna till svars för deras handlingar, våra politiker är kunniga inom de områden där de sittande politikerna blint litar på de så kallade "experterna" från NSA.

Ordförande
Angelica Algdal
Ung Pirat Karlshamn

Publicerad den 17 Mar 2014